Rage Tv Μυτιλήνης

Ο Νομός Λέσβου ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τηλεοπτικά εντάσσεται στην Περιφερειακή Ζώνη 13, όπου η τηλεοπτική κάλυψη περιλαμβάνει τους νομούς Λέσβου, Λήμνου, Ικαρίας , Σάμου , Χίου.

Ο Νομός Λέσβου περιλαμβάνει 3 νησιά. Την Λέσβο, την Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Η τηλεοπτική ιστορία του νομού όμως εξελίχθηκε στην Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στην Μυτιλήνη με 10 συνολικά καταγεγραμμένους σταθμούς.

Η δημιουργία του Rage το 2003

© Copyright - Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού

Ο Rage ήταν ένας τοπικός μουσικός τηλεοπτικός σταθμός με έδρα την Μυτιλήνη. Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούνιο του 2003 και ιδιοκτήτης του ήταν ο Χρήστος Βαλασέλλης.

Ο σταθμός εξέπεμπε από την Μυτιλήνη στο κανάλι 51 UHF, με έναν πομπό μόλις 150watt.

Ο λογότυπος του Rage TV Μυτιλήνης

Ο λογότυπος του Rage TV Μυτιλήνης

Ποιος είναι ο Χρήστος Βαλασέλλης

Ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι ο δημιουργός του γνωστού και επιτυχημένου σε παγκόσμια κλίμακα software, Jazler Radio από τη δεκαετία του 90 έως και σήμερα. Στις αρχές του 2000, δημιούργησε επίσης και το Jazler Tv Playout System, του οποίου την πρώτη ιστορική έκδοση διατηρεί (και μάλιστα σε πλήρη λειτουργία) το Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας κατόπιν ευγενικής του προσφοράς.

Κυνηγώντας το όνειρό σου. TEDxLesvos. Chris Valasellis

Στην έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας για την τηλεοπτική ιστορία της Λέσβου, τον Χρήστο Βαλασέλλη τον “συναντάμε” σε σχεδόν όλους τους τοπικούς σταθμούς, από την πρώτη ιδιωτική τηλεοπτική απόπειρα του νησιού το 1989 (όταν ήταν ακόμη 14 ετών) έως σήμερα που ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης του μοναδικού – πλέον- τηλεοπτικού σταθμού της Μυτιλήνης, το Αίολος – πρώην TV Μυτιλήνη (TVM) Η αγάπη του για την τηλεόραση είναι τόσο μεγάλη που το όνειρο του να αποκτήσει ένα κανάλι τελικά πραγματοποιήθηκε το 2021.

Ιστορική αναδρομή στο πρόγραμμα του Rage Tv

Ο Rage είχε πολλές διαφημίσεις εκείνη την εποχή, μιας και είχε καταφέρει να έχει μεγάλη θεαματικότητα και στο νεανικό κοινό της Μυτιλήνης. Μία από τις παραμέτρους που ο Χρήστος Βαλασέλλης “απογείωσε” τον Rage, ήταν η βαθιά γνώση που είχε σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Τα τηλεοπτικά σπότ-intros που είχε δημιουργήσει εκείνη την εποχή ήταν εφάμιλλα (και ίσως και καλύτερα) από εκείνα των μεγάλων σταθμών της Αθήνας. Αρκετά έχουν διασωθεί και τα παραθέτουμε.

Trailer που δημιούργησε ο Χρήστος Βαλασέλλης για το χειμερινό πρόγραμμα του Rage.

Κλείσε τα μάτια...Ένα υπέροχο trailer του rage που δημιούργησε ο Χρήστος Βαλασέλλης.

Εκπομπές στον Rage

Ο Rage κυριάρχησε  άμεσα σε θεαματικότητα στο νησί με ένα πρωτοποριακό νεανικό μουσικό πρόγραμμα στα πρότυπα του MTV. Φιλοξένησε δεκάδες μουσικές εκπομπές όπως το Top 10 με τον Νίκο Γιασάκη και κάλυπτε όλα τα μουσικά δρώμενα του νησιού. Και όλα αυτά με μια κάμερα, όπως μας ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του.

Από τα διασωθέντα βίντεο ανακαλύπτουμε και άλλες εκπομπές όπως το Dance Chart Turntable με τον Άκη Βειλή καθώς και την εκπομπή “Loops” με τον Μιχάλη Ψαθά, που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απρόσμενης διακοπής λειτουργίας του Rage.

Εκπομπή Dance Chart Turntable με τον Άκη Βειλή στο Rage TV Μυτιλήνης

Εκπομπή Loops με τον Μιχάλη Ψαθά, που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της απρόσμενης διακοπής λειτουργίας του Rage.

Ο Rage ξεκίνησε ως εκπομπή στο TV Αιγαίο Μυτιλήνης to 1997. Στο βίντεο παρακολουθούμε το ένθετο "Night Flight" που παρουσίαζε η Αμαλία Καράβη.

Στις 25 Ιουλίου του 2005, ο διάσημος Dj Tiesto, επισκέπτεται τη Μυτιλήνη και παραχωρεί συνέντευξη στον Rage Tv και τον Χρήστο Βαλασέλλη.

Ο Rage σε Αθήνα & Κύπρο

Την δεκαετία του 00 ξεκίνησαν στην Ελλάδα πολλές εταιρίες παροχής internet να παρέχουν σταδιακά και τηλεοπτικά πακέτα (iptv) μέσω μόντεμ κυρίως. Μια από αυτές τις εταιρίες ήταν και η ON TELECOMS, που αποτελούσε μια μικρή εταιρία περιορισμένης κάλυψης σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας. Παρόλα αυτά, είχε δημιουργήσει μια από τις πρώτες υπηρεσίες “καλωδιακής” τηλεόρασης με το On Telecom TV.

Ο Rage το 2008 ξεκίνησε να μεταδίδεται και στην Αθήνα μέσω της “ON”. Το πρόγραμμα του δεν ήταν σε “ευθεία γραμμή” με το Rage της Μυτιλήνης, αλλά διατηρούσε άλλη ροή προγράμματος. Οι εκπομπές συνεχίστηκαν έως το 2010, παρά το γεγονός ότι ο Rage Λέσβου είχε σταματήσει τις εκπομπές του το 2008.

Την ίδια εποχή και με την ίδια τεχνολογία, ο Rage ξεκίνησε να μεταδίδεται και στην Κύπρο μέσω iptv και πιο συγκεκριμένα στην MiVision και CableNet.

Το τέλος του Rage

Η ιστορία μεγάλη και πολύπλοκη. Την εποχή εκείνη οι αδειοδοτήσεις των τοπικών – περιφερειακών ήταν (και παραμένουν εν έτει 2022) προσωρινές. Παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του σταθμού είχε υποβάλει αίτηση αδειοδότησης, θεωρούταν μη νόμιμης λειτουργίας.

indent rage tv Mitilini

Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός και οι ίντριγκες μεταξύ των τοπικών σταθμών μεγάλος. Τον Δεκέμβριο του 2007 άρχισαν τα προβλήματα με παρεμβολές στο κανάλι 51 UHF που εξέπεμπε ο Rage, με την αναμετάδοση του Star Channel (Αθήνας) από “άγνωστη” τοποθεσία με αποτέλεσμα ο Rage στις 6 Ιανουαρίου του 2008 να κλείσει οριστικά.

To 2013 ο Βαλασέλλης κάνει μια ακόμη προσπάθεια αναβίωσης του Rage με το νέο σταθμό Jayzee, αλλά οι εκπομπές κρατάνε μόνο 2 μήνες. Δείτε το γιατί... στο αφιέρωμα που έχουμε πραγματοποιήσει για τον Jayzee.

Όμως το ‘μεράκι” και η αγάπη του Χρήστου Βαλασσέλη για την τηλεόραση δεν τελείωσε εδώ. Μετά από 13 χρόνια, επανήλθε στα τηλεοπτικά δρώμενα αγοράζοντας τον περιφερειακό σταθμό Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακής Ζώνης εκπομπής 13) TV Μυτιλήνη (TVM) όπου και μετονόμασε σε Αίολο, όπως ονομαζόταν και το πρώτο κανάλι που εξέπεμπε στην Μυτιλήνη στις αρχές της δεκαετίας του 90.

Συνέντευξη του DJ Tiesto στον Rage και τον Χρήστο Βαλασέλλη (2005)

Συνέντευξη του DJ Tiesto στον Rage και τον Χρήστο Βαλασέλλη (2005)

Ο Rage ξεκίνησε ως εκπομπή στο TV Αιγαίο Μυτιλήνης to 1997.

Ο Rage ξεκίνησε ως εκπομπή στο TV Αιγαίο Μυτιλήνης to 1997.

Η έρευνά μας για το κανάλι, συνεχίζεται ακόμη αναζητώντας φωτογραφικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες.Παρακαλούμε εάν διαθέτετε περισσότερες πληροφορίες ή διορθώσεις σε ιστορικές αναφορές, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο 6938737257 ή στο info@hellenicbroadcast.com