ΟΛΥΜΠΟΣ TV

Ο Όλυμπος TV ήταν τηλεοπτικός σταθμών των Αθηνών και ξεκίνησε τις εκπομπές του το 1989. Ιδιοκτήτης του σταθμού ήταν ο πολυδιάστατος επιχειρηματίας και τηλεοπτικός παραγωγός, Παύλος Πισσάνος.

Ο Παύλος Πισσάνος ξεκίνησε το 1957 ως διαφημιστής όπου δημιουργούσε μακέτες και ντεκόρ για κινηματογραφικές ταινίες. Το 1965 ξεκίνησε την συνεργασία του ως διαφημιστής με την Τηλεόραση των ενόπλων δυνάμεων ΥΕΝΕΔ, με 28 προγράμματα την εβδομάδα, ενώ παράλληλα δημιουργούσε και διαφημίσεις - τρέιλερ στον κινηματογράφο. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε με τον κύριο Π. Πισσάνο, μας ενημέρωσε ότι το 1989 ξεκίνησε πειραματικά την τηλεόραση του Όλυμπος tv δημιουργώντας μεγάλα στούντιο στην Ηλιούπολη και κέντρο εκπομπής στον Υμηττό. Ο ίδιος μας ανέφερε ότι είχε αγοράσει επαγγελματικά μηχανήματα και είχε φτιάξει πλατώ για εκπομπές. Τελικά ο σταθμός έκλεισε το 1992 από νομικής φύσεως προβλήματα.

Δεν έχουν διασωθεί βίντεο και φωτογραφίες από τον σταθμό, αλλά ο κ. Π. Πισσάνος μας διαβεβαίωσε ότι έχει ακόμα τα μηχανήματα του σταθμού και ενδέχεται να τα δωρίσει στο μουσείο τηλεοπτικής ιστορίας. 

Από ένα σπάνιο ντοκουμέντο, άρθρο στον έντυπο τύπο της εποχής, διαπιστώνουμε το φιλόδοξο πλάνο που είχε δημιουργηθεί για το κανάλι.

Ταινίες, ελληνικές σειρές αλλά και ενημερωτικές εκπομπές θα εντάσσονταν στο πρόγραμμα, ενώ θα στελέχωναν το κανάλι ο Π. Καρβουνόπουλος με την εκπομπή "Διά πυρός και σιδήρου" , η Βικτώρια Νταγκουνάκη με την εκπομπή "Αποκαλύπτω τα μυστικά του 666" και ο Μ. Καπόνης με την εκπομπή "Εθνικά και διεθνή μας προβλήματα".

Ο Φρέντυ Μπαρό θα αναλάμβανε την εκπομπή "Σύγχρονη διακόσμηση", ενώ κάθε Κυριακή ο Γ. Θεοδοσιάδης θα παρουσίαζε την εκπομπή "Αστέρια στον Όλυμπο". Την ευθύνη για το δελτίο ειδήσεων θα είχε ο Σαράντης Μιχαλόπουλος ενώ τα θέματα μόδας θα αναλάμβανε η Ρίκα Διαλυνά. 

Η έρευνά μας για το κανάλι ΟΛΥΜΠΟΣ TV, συνεχίζεται ακόμη αναζητώντας φωτογραφικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες.Παρακαλούμε εάν διαθέτετε περισσότερες πληροφορίες ή διορθώσεις σε ιστορικές αναφορές, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο 6938737257 ή στο info@hellenicbroadcast.com