Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού

Αρχική δομή: Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας

Αντί προλόγου

Με ιδιαίτερη τιμή σας καλωσορίζουμε στο Οπτικοακουστικό κέντρο πολιτισμού.

Αναπόσπαστο κομμάτι του Οπτικοακουστικού κέντρου πολιτισμού στην αρχική του δομή, αποτελεί το Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας (Hellenic Broadcast Museum), ενός πολιτιστικού φορέα τεχνολογικής αναφοράς αλλά και εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το κέντρο, ευελπιστούμε να αποτελέσει τον "πυκνωτή" μιας σειράς πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όπως της παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος από παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους που αναζητούν την έκφραση μέσω της εικόνας και του ήχου.

Δράσεις

- Συλλογή και ανακατασκευή τηλεοπτικού εξοπλισμού

Το Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο, με πρόκριμα το γεγονός ότι βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία αλλά και οργανωμένα χρονολογικά σε ολοκληρωμένα στούντιο έτοιμα προς χρήση. Τηλεοπτικοί σταθμοί (ενεργοί ή μη), επαγγελματίες του χώρου αλλά και ιδιώτες, μας έχουν παραχωρήσει τον ιστορικό εξοπλισμό τους τον οποίο ανακατασκευάζουμε.

- Ιστορική καταγραφή ελληνικών τηλεοπτικών Σταθμών

Στο Μουσείο Τηλεοπτικής ιστορίας ερευνούμε, καταγράφουμε και σταδιακά πραγματοποιούμε αφιερώματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτούργησαν και λειτουργούν στην Ελλάδα. Σε αυτή τη διαδικασία, θεωρούμε πολύτιμη τη βοήθεια σας.

- Camera Land Kids

Οι μικροί μας φίλοι, συνοδευόμενοι πάντα, μπορούν να νιώσουν τη μαγεία του broadcasting μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση μιας τηλεοπτικής εκπομπής, όπως ενός δελτίου ειδήσεων ως anchorman-anchorwoman (παρουσιαστές). Το "δελτίο τους" θα το παραλάβουν σε ψηφιακή μορφή συνδυάζοντας έτσι το παιχνίδι με την εκπαίδευση μέσα από μια ιστορική τεχνολογική αναδρομή.

 - Τρίτη ηλικία

Σε προγράμματα που εφαρμόζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας συμμετέχουν ως παραγωγοί, εικονολήπτες κα. σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (Community television ). Η συγκεκριμένη δράση έχει θεαματικά αποτελέσματα στη ψυχική τους υγεία.

- Δημιουργοί

Οι δημιουργοί του video Imaging, σκηνοθέτες, αλλά και οι άνθρωποι του θεάτρου, μπορούν να αναζητήσουν στο Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού νέες εκφραστικές δυνατότητες μέσω του ιστορικού εξοπλισμού που διαθέτουμε, είτε με την παραγωγή πρωτογενούς υλικού (εικόνα - ήχος) είτε ως σκηνογραφική χρήση. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης τηλεοπτικού στούντιο με πολλές εφαρμογές από το 1970 έως σήμερα ή ακόμη και η μεταφορά του εξοπλισμού για ειδικά event.

- HBCCTV

24ωρη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με ιστορικές αναφορές στην εξέλιξη των οπτικοακουστικών μέσων. Ο σταθμός μας εκπέμπει αναλογικά 4:3 ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μουσείου μας. Δείτε το HBCCTV ζωντανά ΕΔΩ

- Που βρισκόμαστε

40 μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Το Οπτικοακουστικό κέντρο πολιτισμού, στην αρχική του φάση βρίσκεται στη Χαλκίδα, σε ένα industrial χώρο 250μ2 και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του outletvideo.com , μεγάλου χορηγού του κέντρου.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε κατόπιν ραντεβού ή να γνωρίσετε μέρος από τα εκθέματα του μέσα από την ιστοσελίδα μας www.hellenicbroadcast.com (Κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας studio setup)

Με εκτίμηση,
Βασίλης Μιστριώτης, CEO & Founder of the Hellenic Broadcast Culture Center

Σημαντική αναφορά: Μην πετάτε τον παλιό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σας εξοπλισμό. Μας καλείτε στο 6938737257 και αποστέλλουμε courier στην πόρτα σας να τον παραλάβει.

Δείτε τα εκθέματα μας ΕΔΩ

Η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, πραγματοποίησε αφιέρωμα στο Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτισμού που δημιουργούμε.

Το Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας στο Ionian Channel και την εκπομπή Χαμηλή Πτήση. Τους ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία τους.

Ανοιχτή πρόσκληση σε Δήμους και φορείς, ως προς τη φιλοξενία του Ελληνικού Μουσείου Τηλεοπτικής Ιστορίας.

Έχοντας ολοκληρώσει τη σύνθεση του μουσείου μας, τεχνικά αλλά και θεματικά, το Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε δήμους και φορείς ως προς τη μόνιμη φιλοξενία του.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συλλογή ιστορικών τηλεοπτικών μηχανημάτων σε πλήρη λειτουργία, που ακολουθεί την εξέλιξη των οπτικοακουστικών μέσων από το 1970 έως σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 0030 6938737257