30 Oct. 2022

Βρέθηκε και ανακατασκευάστηκε ο τηλεοπτικός εξοπλισμός του New Channel - Tempo.

Το 2022, μετά από σχεδόν 30 χρόνια από τη δημιουργία του Νew Channel, το Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας (Hellenic Broadcast Museum) ανακάλυψε σε μια αποθήκη μέρος του εξοπλισμού του σταθμού και τον ανακατασκεύασε. Διασώθηκαν πολλές τηλεοπτικές κάμερες, μίκτες εικόνας, καθώς και οι πομποί του σταθμού. Τα ιστορικά αυτά μηχανήματα είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία.

Φωτογραφία: Ανακατασκευασμένη κάμερα #ThomsonTTV1647 στο Ελληνικό Μουσείο Τηλεοπτικής Ιστορίας. Η κάμερα (και το ccu) αρχικά ήταν του τηλεοπτικού σταθμού του #NewChannel και στη συνέχεια του #TEMPO, που μάλλον δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί ακόμα και εκείνη την εποχή ήταν παλιά. Η Thomson TTV1647 ήταν ένα επιτυχημένο μοντέλο της δεκαετίας του 90" που χρησιμοποίησαν πολλοί σταθμοί παγκοσμίως, αλλά κυρίως με το brand #GrassValley μιας και υπήρχε συνεργασία.

Για την ιστορία, η κάμερα βρέθηκε - μαζί και με άλλα - σε μια αποθήκη που για σχεδόν μια 20ετια "παρέμενε στο σκοτάδι" μέχρι το 2022 που την παραλάβαμε στο Ε.ΜΤ.Ι. και μετά από αρκετούς μήνες της "δώσαμε" πάλι την εξαιρετική εικόνα που κάποτε μετέδιδε τις "αξέχαστες" εκπομπές που μετέδιδε το New Channel.